Over kampkok.be

Origin story

Kampkok.be is voortgevloeid vanuit de aanpak van de kapijo koks voor KSA Izegem. We jongleerden, wellicht net als vele andere groepen, verschillende excel files en voorgaande ervaring om hoeveelheden in te schatten, menu’s in te plannen, bestellingen bij te houden en alle voorbereidingen te treffen om een kamp succesvol te organiseren.


Na acht kampen op deze manier te werken is deze website gebouwd als een mini-projectje om te bekijken welke aspecten er wel/niet makkelijker kunnen gedaan worden. De initiële focus ligt dan ook om enkele quick wins voor onszelf te introduceren zoals het makkelijk categoriseren, bestellingen inplannen en aanpassingen bijhouden tijdens de voorbereidingen.

Hoofdprincipes

Het doel van kampkok.be is vooral om een hulpzame tool te zijn bij het organiseren van evenementen, gericht op de koks. Om het platform zo nuttig mogelijk te maken zijn bepaalde functionaliteiten op een specifieke manier geïmplementeerd. De reden hiervoor wordt hier beschreven.

  • Ingrediënten zijn niet aanmaakbaar/editeerbaar door iedereen. Door op eenzelfde basis van ingrediënten te werken kunnen we garanderen dat wat er is kwalitatiefvol en correct is. Daarnaast biedt dit ook veel mogelijkheden naar de toekomst toe doordat alle recepten op een gedeelde basis werken.
  • Recepten zijn voor iedereen zichtbaar maar om de keuzelijst in je menu te overwelmen zie je daar enkel je eigen recepten en recepten uit je favorieten. Dit zorgt ervoor dat je wel inspiratie kan opdoen bij andere groepen maar dat je in je menu niet moet zoeken tussen 40 verschillende recepten met dezelfde naam.
  • Toewijzen van een bestelling locatie is niet manueel maar gebeurd door middel van business logica. De huidige logica zal misschien niet voor iedereen werken zoals verwacht. Om fijnere controle te hebben kunnen individuele ingrediënten toegewezen worden aan een locatie. Dit zal voorrang krijgen over de basis logica.
  • De database bevat verschillende ingrediënten voor bvb vegetarische of lactosevrije alternatieven. Momenteel is het niet voorzien om in een recept alternatieve ingrediënten te voorzien. Om dit te bereiken kan je op een tijdslot bepalen welke groepen je wilt toewijzen. Op die manier kan een aparte groep aangemaakt worden voor groepen die afwijken van het hoofdmenu. Deze groep kan dan een apart recept toegewezen krijgen met aangepaste ingrediënten.

Prijs

Kampkok.be wordt gratis aangeboden. In de toekomst zullen misschien betalende functionaliteiten toegevoegd worden maar alles wat nu gratis beschikbaar is zal altijd gratis beschikbaar blijven.

Roadmap / feedback

Er zijn nog een heleboel ideeën hoe we deze site beter kunnen maken. Daarnaast zijn er waarschijnlijk ook een deel fouten of missende ingrediënten.
Alle opmerkingen, feedback, vragen of ideeën zijn meer dan welkom via de contact pagina.

Release notes

Bekijk de release notes pagina.Icon made by ultimatearm from www.flaticon.com